De energofielen De energofielen
Ecologie en duurzame energie beslaan een breed toepassingsveld, gaande van hergebruik van materialen en machineonderdelen over isolatie; elektronica voor meten en sturen; tot en met de allernieuwste snufjes van de laatste spitstechnologie .
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Elektrische auto's: wat doen we tot het zover is?

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    De energofielen -> Vervoer
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
bekaert
Site Admin


Geregistreerd op: 28 Feb 2010
Berichten: 274
Woonplaats: Sint-Niklaas

BerichtGeplaatst: 31-08-2010 16:23:38    Onderwerp: Elektrische auto's: wat doen we tot het zover is? Reageren met citaat

Ambities over rijden op elektriciteit en waterstof worden stukje bij beetje realiteit. Toch duurt het nog vele jaren voor deze alternatieven in Nederland gemeengoed zullen zijn. Wat doen we tot het zover is?

Door Maartje Smeets

Elektrisch rijden lijkt met de inzet vanuit het formule E-team, proeftuinen en overheidssubsidies te worden beschouwd als dé manier om de CO2-uitstoot door vervoer te verminderen. Over tien jaar moeten er 200.000 elektrische auto's rijden in Nederland. Maar ook nu zijn er al goede alternatieven voorhanden om de uitstoot van schadelijke stoffen duidelijk te verminderen. Zoals:

Biogas en groengas vergisting van afval, met verdere reiniging tot aardgaskwaliteit. Maar dan wel schoon!
Bio-LNG Liquid Natural Gas. Peter van der Gaag, geoloog, legt uit wat gedaan moet worden om bio-LNG onder de aandacht te brengen. "Overal ter wereld is men overtuigd van de voordelen [van bio-LNG]. Nederland loopt hopeloos achter."
Ethanol gemaakt van bijvoorbeeld suikerriet. Gaat dat niet ten koste van de natuur en voedselproductie?
LPg: van de momenteel landelijk verkrijgbare brandstoffen is LPG het minst milieubelastende. Benzine- en dieselmotoren blijven de komende tijd het meest gangbaar. Ook daar zijn ontwikkelingen om schoon en zuinig te rijden.
Special Duurzame Mobiliteit
In het komende nummer van Change Magazine over Duurzame Mobiliteit (13 september) staat het hele artikel over biobrandstoffen en andere alternatieven. Change Magazine sprak met Raymond Gense, voorzitter van de Werkgroep rijden op Groengas en manager duurzaamheid van Pon. Hij vertelt in hoeverre biobrandstoffen meehelpen klimaatdoelen te halen.

In Brazilië is juist benzine de alternatieve brandstof, en is bio-ethanol de gangbare brandstof. Wat zijn de gevolgen van bio-ethanol voor regenwouden en de voedselketen en hoe kijken de Brazilianen hier tegenaan?

Naast elektriciteit en biobrandstoffen is er ook nog waterstof als aandrijving van vervoermiddelen. Maakt het concept van een elektrische auto met waterstof als generator een kans? Welke ontwikkelingen rond de waterstofauto zijn er?

Als u voor werk of studie actief bent op het gebied van voorkoming van en aanpassing aan klimaatverandering, kunt u een gratis abonnement op Change Magazine aanvragen. U krijgt de special Duurzame Mobiliteit in september dan kosteloos in de bus.

http://www.changemagazine.nl/magazine/abonneren
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    De energofielen -> Vervoer Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum