De energofielen De energofielen
Ecologie en duurzame energie beslaan een breed toepassingsveld, gaande van hergebruik van materialen en machineonderdelen over isolatie; elektronica voor meten en sturen; tot en met de allernieuwste snufjes van de laatste spitstechnologie .
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

www.biosmeermiddelen.nl voor een schoner milieu

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    De energofielen -> De Energofielen wensen u welkom.
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
bekaert
Site Admin


Geregistreerd op: 28 Feb 2010
Berichten: 274
Woonplaats: Sint-Niklaas

BerichtGeplaatst: 22-04-2010 16:37:40    Onderwerp: www.biosmeermiddelen.nl voor een schoner milieu Reageren met citaat

Kopers en gebruikers van smeermiddelen en hydraulische oliŽn hebben sinds 7 april 2010 de beschikking over een schat aan informatie over milieuvriendelijkere alternatieven. Met de lancering van de website www.biosmeermiddelen.nl hebben geÔnteresseerden toegang tot objectieve informatie over smeermiddelen en hydraulische oliŽn die minder toxisch en beter biologisch afbreekbaar zijn dan producten op basis van minerale grondstoffen.

De gangbare minerale smeermiddelen zijn bij verlies schadelijk voor het milieu en de gezondheid. Overstappen op biologische alternatieven is een belangrijke ontwikkeling die gestimuleerd wordt door de overheid. Biosmeermiddelen worden echter nog maar beperkt gebruikt vanwege onbekendheid met de producten of de vermeende hogere kosten.

Het gebruik van minerale smeermiddelen en hydraulische oliŽn kan bij lekkage leiden tot verontreiniging van bodem en grondwater, vormt een bedreiging voor flora en fauna, en voor onze drinkwatervoorziening. Lekkage kan plaatsvinden bij het gebruik van grondverzetmachines, tractoren, bosbouw- en baggermachines, kettingzagen en andere machines die in gevoelige gebieden worden toegepast. Ook bij wegen, bruggen, sluizen gemalen en beweegbare waterkeringen is het risico op vervuiling aanwezig. Door biosmeermiddelen te gebruiken kunnen bijvoorbeeld grondverzetbedrijven, aannemers, kraanverhuurbedrijven, agrarische ondernemers, loonbedrijven, scheepsbouwers, rederijen, bosbouwers en hoveniers maatschappelijk verantwoord ondernemen in praktijk brengen.

In het kader van duurzaam inkopen heeft de overheid criteria opgesteld waaraan producten en diensten moeten voldoen. Een aantal van die criteria heeft betrekking op het gebruik van smeermiddelen en hydraulische oliŽn die minder toxisch en beter biologisch afbreekbaar zijn dan producten op basis van minerale grondstoffen. De website www.biosmeermiddelen.nl geeft opdrachtgevers zoals gemeentewerken, waterschappen en landschapsbeheerders aanknopingspunten bij het formuleren van eisen aan de aannemers en leveranciers waarmee zij in zee gaan bij het bouwen en onderhouden van infrastructurele werken.

De website www.biosmeermiddelen.nl is ontwikkeld door onderzoek en adviesbureau IVAM UvA BV van de Universiteit van Amsterdam en het productschap Margarine, Vetten en OliŽn in samenwerking met Rijkswaterstaat.

Bezoekers van www.biosmeermiddelen.nl die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op het gebied van biosmeermiddelen kunnen zich abonneren op de digitale nieuwsbrief Biosmeermiddelen.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    De energofielen -> De Energofielen wensen u welkom. Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum